11/8 2012 -Carmen

Den 11 augusti fylldes Ramsmora Varvs båthall återigen av operaentusiaster. Förväntningarna var höga efter förra årets La Boheme, som var en musikalisk sensation.

Över 700 personer anlände till för denna afton skräddarsydda konsert. I år framfördes Bizets opera Carmen, som troligtvis är den mest kända operan i världen.

Portarna öppnades redan ett par timmar före förställningens början och det bjöds på högklassig champagne och vin till delikata maträtter.  Det fanns tält och sittplatser till alla de som valde att göra kvällen till en totalupplevelse. 

Dirigenten var som förra året den omåttligt populära Jan-Åke Hillerud. Hans uppgift var dock inte bara att dirigera utan även att förklara operans handling mellan akterna.

Operan framfördes i en scenisk konsertversion, vilket innebär att solisterna bar till föreställningen gjorda kostymer. Barbro Hillerud som Carmen axlade den omfattande huvudrollen magnifikt. Hennes eldiga skådespeleri tillsammans med Per-Håkan Precht (Don José) och John Erik Eleby (Escamillo) skapade en fantastisk stämning i publiken. 

Till sin hjälp hade solisterna en hel symfofiorkester och en fantastisk kör. Stundtals var det upp till 120 personer på scen! Konserten hölls helt utan ljudförstärkning och båthallens akustik fick igen lovord från både publiken och artisterna.

Vi vill tacka alla dessa duktiga artister samt Jessica Lindberg Dik, föreställningens konstnärliga ledare, för deras fantastiska insats! Och ett ännu större tack till alla er i publiken som gör denna föreställning möjlig!

Foton: Margareta Komaromi