20/7 2013 -Niclas Frisk Acoustic Deli

De flesta som varit i någon som helst kontakt med musik under de två senaste decennierna har oftast, vare sig de vet det eller ej, någon slags relation till Niclas Frisk. Det kan gälla låtar som “Stockholm i Natt” med Peter Jöback, “I Can Buy You” med A Camp, “Dream On” med Jerry Williams, “Lovin’ Out Of Nothing” med Titiyo eller varför inte “Smile” med Atomic Swing. Alla låtar med en alldeles speciell plats i svenskarnas hjärtan och alla med Niclas Frisk’s alldeles egna kvalitetsstämpel vad det gäller kompositionen.

Med bl a grupper som Atomic Swing, Perssons Pack, A Camp. Sweet Chariots i bagaget står nu Niclas Frisk med ett helt nytt projekt: Niclas Frisk’s Chinatown är inget annat än ett hett efterlängtat soloprojekt där Niclas Frisk äntligen ges tillfälle att prova sina vingar fullt ut. Projektet smög igång redan under senhösten 2009 med ett fåtal smått hemliga och redan klassiska livespelningar.

Repertoaren består av det bästa från Atomic Swing och Sweet Chariots, mixat med nyskrivet material, väl utvalda covers och många överraskningar.

Så här presenterar Niclas Frisk själv sitt projekt:

Niclas Frisk Acoustic Deli kallar jag mitt nummer jag åker ut med i landet. Jag packar in Alex Schmidt, Helen Prim Serén, draken, och ett antal instrument i lämpligt fordon för ett tiotal akustiska spelningar i sommar-Sverige.

Likt en far och son resa så tänkte jag ta upp kontakten igen med nya och gamla låtar efter många år utan umgänge. Vissa av dem har fått mycket uppmärksamhet under åren medan andra kanske förtjänar lite mer. En del kommer få  bekanta sig med nya ställen och ansikten medan andra kommer tillbaka till tidigare brottsplatser. Jag har i princip aldrig tidigare gjort mina låtar i akustisk form live och tycker att det är på tiden. Dels för att jag gillar att resa lätt men främst för jag upptäckt att det låter väldigt bra på det viset. Vi kommer att spela dem ungefär som vi gör hemma i vardagsrummet med god dryck och atmosfär. Jag ber er ödmjukast att vi kastar titlarna och överjaget för en kväll och ni låter oss ta med er Deeper down in Chinatown…