Konstnärlig ledare

Våren 2013 utnämndes hovsångerskan Lena Nordin till konstnärlig ledare för Musik på varvets operaverksamhet. Lena Nordin, sopran och hovsångerska, anställdes på Kungliga Operan 1986 efter en framgångsrik debut i Verdis Luisa Miller och har varit anställd där tills hon gick i pension därifrån 2014. Vid Operan har hon sjungit alla de stora sopranrollerna och har även regelbundet gästspelat i Köpenhamn, Salzburg och Savonlinna. Hösten 1999 utnämndes Lena Nordin till Hovsångerska och 1997 tilldelades hon Jussi Björling-stipendiet .

Lena har sommarhus på Ljusterö och är initiativtagare till föreningen Ljusterö Operasommar. Lena brinner för att Ljusterö ska finnas på operakartan och vi är mycket glada för att hon tackat ja till att bli konstnärlig ledare för Musik på varvets operaverksamhet. 2018 är hon också projektledare för årets konsert.

Föreningen Musik på Varvet

Musik på varvet är en ekonomisk förening som såg dagens ljus sommaren 2012. Vårt mål är att främja musikkonsten och att göra musik i alla dess former tillgänglig för alla boende och besökare på Ljusterö med omnejd.

Vi har samarbetat och samarbetar med den ideella föreningen Ljusterö Operasommar, med Österåkers kommun och Stockholms Läns Landsting och framförallt med Ramsmora Varv & Marina. Det är Ramsmoras båthall som används som konsertlokal, och akustiken där är utmärkt. Och med förtjusning och stolthet gör vi plats för Kungliga Operan som gör sitt 5:e gästspel på Ljusterö år 2018. Vi tackar för förtroendet att få ta emot Operans artister.

Våra sponsorer

Stort tack och eloge till våra bidragsgivare 2018:

-Stockholms läns landsting, Österåkers kommun, Nässlingen Resort AB, Ramsmora Varv AB

Stort tack till

vårt kärngäng sedan flera år. Dessa fantastiska personer ställer upp med sin tid och sina kunskaper för att föreställningarna blir till verklighet:

Entré /kassa: Bisse Thyrberg, Maria Tiger
Parkering: Thomas Dahl
Trycksaker /backstage: Jenny Findahl
VIP: Annette och Nisse Lannermo

Från Ljusterö Operasommar deltar medlemmarna bl.a. Annika Persson-Szalai, Lena Nordin, Michael Paasche, Susann Vegh backstage